Váš nákupní košík je prázdný

Asijské kuřecí burgery se salátem z rýžových nudlí

20. listopad 2013 12.00

Recept na kuřecí burgery - Počet porcí: 4

kureci-burgery-kitchenaid.jpg

Tento recept je připraven od odborníků KitchenAid pro použití Food processoru - krouhače a kráječe zeleniny KitchenAid.

 

Potřebujete: 
12 stonků citrónové trávy
1-2 zelené chilli papričky
2 šalotky
4 lžíce pražených, solených arašídů,
plus navíc na ozdobu
1 lžička mletého jemného kari
1 lžička cukru
2 lžíce rybí omáčky
3 lžíce kokosového krému
500 g mletého kuřecího masa
rostlinný olej, na smažení

Salát z rýžových nudlí:
75 ml rybí omáčky
3 lžíce rýžového vinného octa
2 lžíce limetové šťávy
2 lžíce cukru
1 červená chilli paprička
200 g rýžových vlasových nudlí
(vermicelli)
½ svazek máty
½ svazek koriandru

Postup:
Nejprve si udělejte nudlový salát. Dresing vyrobíte šleháním rybí omáčky, rýžového vinného octa, limetové šťávy a cukru, dokud se cukr nerozpustí. Červenou chilli papričku nasekejte najemno a vmíchejte do dresingu. Pokud chcete, můžete v chilli nechat i semínka, dresing pak bude pálivější.

Namočte rýžové nudle do vařící vody, dokud dostatečně nezměknou, pak je dobře přeceďte. Nahrubo nasekejte mátu a koriandr a vmíchejte je pak do nudlí.
Ochuťte polovinou dresingu a dejte stranou.

Tuhé vnější listy citrónové trávy odstraňte a zbytek nasekejte. Z chilli papriček odstraňte semínka a pak je společně se šalotkami nasekejte nahrubo.

Do food processoru nasaďte univerzální nůž a přidejte citrónovou trávu, chilli papričky, šalotky, arašídy, mleté kari, cukr, rybí omáčku a kokosový krém.

Zpracujte na co nejjemnější konsistenci na vysokou rychlost. Přidejte mleté kuřecí maso a zpracujte krátce na nízkou rychlost, dokud se všechny ingredience nespojí. Vyjměte z pracovní mísy a vytvarujte do malých burgerů o tloušťce asi 1 cm. Opékejte je 5-6 minut na každé straně v rostlinném oleji.
Podávejte s nudlovým salátem polité trochou zbývajícího dresingu.
Ozdobte arašídy pro dodatečnou křupavost.

  • Várnice - Nerezové várnice s kohoutem i bez kohoutu pro přepravu jídla, polévek, teplých i studených nápojů. Termo várnice jsou oblíbené především ve veřejném stravování, školních kuchyních a jídelnách
  • Chlazení na pivo - Přenosné chlazení na pivo ANTA, PYGMY. Kompletní nabídka přenosného chlazení piva včetně propojovacího příslušenství a naražečů.