Váš nákupní košík je prázdný

Výhody konvektomatů

Úspora vody

Spotřeba vody pro vyvinutí páry je cca 20 l za hodinu provozu. V porovnání s klasickým vařením v kotlích je tato spotřeba zanedbatelná.

Více...

Nejprodávanější konvektomat

Nejprodávanějším konvektomatem je konvektomat Retigo 6xGN1/1.

Proč nakupovat u nás

Projekce

Provádíme kompletní odborné návrhy kuchyní, barů, kaváren či jiných provozů včetně projektování. Projekty navrhujeme na míru danému provozu s důrazem na precizní zpracování.

Více...

Zavolejte mi

Chcete se domluvit? Nechte nam svůj kontakt se vzkazem a my vám zavoláme.
Obrázek s kontrolním kódem, pokud ho nemůžete přečíst, použijte odkaz výše.

Konvektomat: Často kladené otázky

Seznam často kladených otázek ohledně konvektomatů. Seznam průběžně aktualizujeme. Naše firma pro své zákazníky zajišťuje dodávku, školení obsluhy a servis konvektomatů Retigo.

Jak velké úspory lze dosáhnout pomocí vaření knedlíků v konvektomatu?
Pokud vaříte knedlíky v konvektomatu, můžete na vodě a elektrické energii uspořit cca 75 % nákladů. Na 150 porcí knedlíků přijde cca 6 litrů vody za 1 hodinu vaření.

Při vaření knedlíků v konvektomatu knedlíky osychají
Když se vaří knedlíky v páře, je nutné po dovaření potřít vodou, aby neoschly.

Dodává firma GASTROFORM i jiné značky konvektomatů než Retigo?
Abychom mohli jako společnost zajistit vynikající uživatelskou a technickou podporu, zaměřili jsme se na dodávku pouze jedné značky konvektomatů. Jenom díky tomu jsme schopni zajistit obchodní a technickou podporu na vysoké úrovni. Spolupráci s firmou Retigo jsme si vybrali na základě dlouholetých zkušeností, vynikající dostupnosti náhradních dílů a podpoře. Všichni naši servisní technici jsou vyškoleni ve výrobním závodě a strojům Retigo rozumí. Dlouhodobou strategií a vizí firmy GASTROFORM není na trhu konkurovat cenou pomocí levných konvektomatů. Snažíme se konkurovat pomocí kvalitních přístrojů a služeb na vysoké úrovni. Konvektomaty Retigo tak do našeho portfolia zařízení pro gastronomii dokonale zapadají.

Jaká je výtěžnost masa připravovaného v konvektomatu?
Výtěžnost masa připravovaného v konvektomatu je cca 75 %. Takto vysoká výtěžnost masa pak výraznou měrou přispívá k ekonomice podniku a rychlé návratnosti konvektomatu. V České republice, kde jsou zákazníci restaurací především v podzimních a zimních měsících zvyklí konzumovat maso, tak má nasazení konvektomatu ve většině kuchyní velký význam.

Lze v konvektomatu připravovat i klasické české buchty a štrůdly?
Jednoznačně ano. Buchty a štrůdly lze v konvektomatu péct na hliníkových plechách potažených teflonem nebo ve smaltovaných plechách. Pro pečení buchet není vhodná nerezová gastronádoba, která špatně vede teplo, tudíž buchta nemá ze spodní části typické opečení.

Které gastronádoby jsou ideální na smažení a pečení v konvektomatu?
Na smažení a pečení jsou vhodné nízké smaltované nebo teflonové plechy.

Lze v konvektomatu sušit housky a rohlíky do polévky?
Ano. V konvektomatu lze komfortně připravit velké množství sušených housek do polévky. Sušené housky v konvektomatu připravujeme na nejnižší otáčky.

Je konvektomat vhodný pro přípravu hranolek?
V konvektomatu o kapacitě 6xGN1/1 lze během několika minut připravit cca 6Kg hranolek bez použití oleje - při použití již předsmažených hranolek, které olej již obsahují.

Pro restauraci je lepší zvolit bojlerový nebo nástřikový konvektomat?
Obecně lze říci, že pro restauraci, která vaří á la carte neboli podle jídelního lístku, je vhodnější konvektomat s bojlerovým vývinem páry, protože při častém otevírání dveří je pára v konvektomatu rychleji připravená. Pro veřejné stravování, kde se vetšinou vaří jeden druh jídla a konvektomat pracuje jen s minimálním množstvím otevírání dveří, je vhodné použít nástřikový model konvektomatu Retigo. 

Mají konvektomaty automatické mytí?
Konvektomaty Retigo Blue Vision disponují funkcí automatického mytí. Díky této komfortní funkci ušetříte denně jednu hodinu práce Vašeho personálu a lépe tak zajistíte údržbu konvektomatu v perfektně čistém stavu.

Jaké jsou náklady na automatické mytí v konvektomatu Retigo?
Pro automatické mytí v konvektomatech Retigo dodáváme speciální mycí chemii, Retigo Active Cleaner. Jedno mytí konvektomatu Retigo tak přijde na 28 Kč bez DPH + náklady na vodu. Nízké náklady na provoz jsou jedním z dobrých důvodů, proč si pořídit právě konvektomat značky Retigo.

V jakém jazyce je ovládání konvektomatu Retigo?
Konvektomaty Retigo Blue Vision disponují komfortním ovládáním pomocí dotykového ovládacího panelu, který je kompletně v českém jazyce. Konvektomat navíc obsahuje bohatou českou nápovědu přímo v ovládacím panelu.

Jaké jsou výhody vaření brambor v konvektomatu?
Konvektomat je přímo ideální zařízení na vaření brambor, protože brambory uvařené v konvektomatu si udrží svoji hmotnost, barvu a tvar. Díky přípravě v páře navíc ušetříte velké množství vody. Řada našich zákazníků, kteří vaří brambory v konvektomatu si společně s konvektomatem pořídili i komorovou vakuovou baličku, díky které si mohou uvařené brambory nachystat na porce a uchovávat je při zachování perfektní kvality. 

Konvektomat je navíc ideálním strojem pro pěstitele brambor, kteří mohou svým odběratelům dodávat již oloupané, perfektně uvařené a vakuově zabalené brambory.

Jaké jsou výhody vaření zeleniny v konvektomatu?
Zelenina uvařená v páře pomocí konvektomatu si zachovává barvu, chutě a cenné živiny a vitamíny a váhu - výtěžnost při vaření v páře v konvektomatech Retigo je 100 %.

Jaké jsou výhody funkce nízkoteplotního pečení přes noc?
Nehledě na vynikající chuťové vlastnosti masa připravovaného pomocí nízkoteplotního pečení přes noc, přináší tato funkce možnost využívat konvektomat na 100 %. Stačí pokud kuchař po večerní směně připraví maso do konvektomatu a pustí funkci nízkoteplotního pečení. Druhý den ráno přijde personál do práce a má již dokonalé připravené maso k obědovému menu. Výsledkem je pak značná úspora času personálu a provoz konvektomatu v období se sníženou cenou elektrické energie. Také výtěžnost masa při nočním pečení je o 15-20 % vyšší než u klasické přípravy. Podtrženo a sečteno, využívat funkci nízkoteplotního pečení přes noc je po všech stránkách výhodné.

K čemu slouží funkce Retigo Cook&Hold?
Tato funkce slouží k udržování připravených pokrmů. Například maso upečené ráno v 8:00 lze tak udržovat až do odpoledních hodin se zachováním perfektní kvality.

Jaká je výhoda automatické klapky?
Funkce automatické klapky u konvektomatů Retigo vytáhne z konvektomatu veškerou páru. Lze tak lehce vytvořit požadovanou kůrčičku při přípravě například sekané, vepřových kolen, bůčku, kuřat, ...

Zajišťuje firma GASTROFORM záruční a pozáruční servis konvektomatů Retigo, popřípadě školení obsluhy?
Ano. Pro své zákazníky zajišťujeme kompletní péči. Počínaje konzultacemi pro výběr správného modelu na míru konceptu kuchyně, přes dodávku a zapojení až po záruční a pozáruční servis u zákazníka. Školení obsluhy konvektomatu poskytujeme jak v momentě dodávky, tak i v průběhu provozu.

Elektrické konvektomaty Retigo

Konvektomat Retigo BLUE VISION 611
212.050 Kč bez DPH Dostupnost: Na dotaz  

7 x GN 1/1, 50-150 jídel, vyšší řada konvektomatů Retigo.

Konvektomat Retigo ORANGE VISION 611
147.710 Kč bez DPH Dostupnost: Na dotaz  

7 x GN 1/1 nebo 7 zásuvů 400/600, 50-150 jídel

Konvektomat Retigo BLUE VISION 1011
314.080 Kč bez DPH Dostupnost: Skladem v Brně  

Vyšší řada konvektomatů - Blue Line, 11 x GN 1/1, 150-250 jídel, dotykový displej

Doporučené zboží
Konvektomat Retigo ORANGE VISION 1011
214.430 Kč bez DPH Dostupnost: Na dotaz  

11 x GN 1/1 nebo 11 zásuvů 400/600, 150-250 jídel

Konvektomat Retigo BLUE VISION 1221
444.430 Kč bez DPH Dostupnost: Na dotaz  

12 x GN 2/1, 400-600 jídel, vyšší řada konvektomatů Blue Line, dotykový displej

Konvektomat Retigo ORANGE VISION 1221
388.300 Kč bez DPH Dostupnost: Na dotaz  

12 x GN 2/1, 400-600 jídel

Plynové konvektomaty Retigo

Plynový konvektomat Retigo Blue Vision 611 ig
255.260 Kč bez DPH Dostupnost: 3 týdny  

7 x GN 1/1 nebo 7 zásuvů 400/600, 50-150 jídel

Plynový konvektomat Retigo Blue Vision 1011 ig
332.840 Kč bez DPH Dostupnost: 3 týdny  

11 x GN 1/1 nebo 11 zásuvů 400/600, 150-250 jídel

Plynový konvektomat Retigo Orange Vision 1221 ig
455.810 Kč bez DPH Dostupnost: 3 týdny  
Plynový konvektomat Retigo Blue Vision 1221 ig
554.730 Kč bez DPH Dostupnost: 3 týdny  

12 x GN 2/1, 400-600 jídel

Plynový konvektomat Retigo Blue Vision 2011 ig
554.730 Kč bez DPH Dostupnost: 3 týdny  

20 x GN 1/1, 400-600 jídel

Plynový konvektomat Retigo Orange Vision 2011 ig
475.120 Kč bez DPH Dostupnost: 3 týdny  

20 x GN 1/1, 400-600 jídel

Příslušenství ke konvektomatům Retigo

VO 1221B-60 - Banketový zavážecí vozík
42.230 Kč bez DPH Dostupnost: Na dotaz  

Banket systém pro konvektomaty RETIGO VISION 1221, 60 talířů ø30 cm

VO 2011B-59 - Banketový zavážecí vozík
43.700 Kč bez DPH Dostupnost: Na dotaz  

Banket systém pro konvektomaty RETIGO VISION 2011, 59 talířů ø30 cm

VO 2011B-48 - Banketový zavážecí vozík
40.790 Kč bez DPH Dostupnost: Na dotaz  

Banket systém pro konvektomaty RETIGO VISION 2011, 48 talířů ø30 cm

Olejová pistole - Retigo
9.099 Kč bez DPH Dostupnost: 1-2 týdny  

Retigo, výkon 60 W, objem nádržky 700 ml

Retigo GRILL
Varianty:
  • 2/3,
  • 1/1
1.864 Kč bez DPH Dostupnost: Na dotaz  

Příslušenství ke konvektomatům řady 623, 611, 1011, 2011

Retigo FRIT
Varianty:
  • 1/1
1.574 Kč bez DPH Dostupnost: Poslední kus za tuto cenu  

Příslušenství ke konvektomatům řady 611, 1011, 2011

  • Bravilor Bonamat - Dodáváme nápojovou techniku a příslušenství holandského výrobce Bravilor Bonamat. Prohlédněte si naši nabídku překapávačů a výrobníků teplých nápojů Bravilor Bonamat
  • Gastronádoby - Vyzkoušejte objednávku gastronádob. Kompletní nabídka velikostí a zpracování