Váš nákupní košík je prázdný

5 důvodů, proč zavést šokové zchlazování ve Vaší kuchyni

31. červenec 2014 13.31

S rostoucími požadavky na hygienická opatření i nároky na kvalitu pokrmů ze strany zákazníků musí majitelé restaurací, pekáren, barů či hotelů neustále zlepšovat a zkvalitňovat svoje služby. Moderní technologická vybavení mohou leckdy urychlit a zdokonalit proces vaření i kvalitu výsledného pokrmu.

Jedním z takových moderních kuchyňských přístrojů je šokový zchlazovač / zmrazovač. Tento chytrý pomocník nabízí širokou škálu možností, kterými je možné dosáhnout vyšší úrovně přípravy pokrmů, předcházet nežádoucímu množení bakterií, optimalizovat čas i náklady na provoz, a to vše v souladu s přísnými hygienickými předpisy.

Benefity spojené s šokovým zchlazováním

Zachování kvality pokrmu

U potravin, které jsou zchlazovány v chladničce, zpravidla dochází k úbytku přirozené vlhkosti, což vede ke snížení kvality pokrmu a hmotnostním ztrátám. Šokový zchlazovač (zmrazovač) je přístroj, který dokáže zchladit (zmrazit) suroviny na nízkou teplotu ve velmi krátkém čase. Toto šokové zchlazení potom umožňuje zachovat přirozenou vlhkost suroviny, čímž nedochází k úbytku potraviny na váze a je zachována kvalita i čerstvost pokrmu.

Hygiena

Šokové zchlazování / zmrazování umožňuje snadnější dodržování hygienických předpisů a omezuje kontaminaci nežádoucími bakteriemi na minimum.

Efektivnější využití času a přesnější řízení porcí

Možnost připravit pokrmy s předstihem usnadňuje a urychluje výdej jednotlivých jídel ve špičce. Jednoduše pokrmy připravíte, zchladíte a před konečným servírováním regenerujete v regenerátoru či konvektomatu, přičemž tato regenerace pokrmu zabere maximálně 15 minut. Takto zchlazená jídla můžete skladovat až 5 dní, zmrazená potom až několik měsíců.

Zchlazování najde uplatnění zejména u jídel časově náročných na přípravu, jako je např. guláš, dušené maso, omáčky apod. Můžete si také připravit vlastní polotovary, např. přílohy (knedlíky, noky, brambory), mraženou zeleninu apod.

Úspora nákladů, méně odpadu

Tím, že si jednotlivé porce nachystáte dopředu a poté regenerujete a vydáváte pouze porce, které byly objednány, předejdete zbytečným ztrátám na surovinách. Snížíte tak náklady na suroviny a máte méně odpadu.

Pestřejší menu

Díky tomu, že můžete jednotlivé porce předvařit dopředu a zchlazené skladovat až po dobu 5 dnů, můžete docílit větší pestrosti menu a umožnit tak svým zákazníkům možnost většího výběru. Regenerace pokrmu v konvektomatu potom zabere nanejvýš 15 minut dle typu suroviny a velikosti porce. Dokážete tak obsloužit větší množství zákazníků.

sokovy-zchlazovac-akce.jpg

Naše firma se zabývá prodejem šokových zchlazovačů (zmrazovačů) od samého počátku jejich používání v gastronomii. Pro naše zákazníky se snažíme ve spolupráci s výrobním závodem nabídnout vždy to nejlepší pro praktické použití. Na šokové zchlazovače / zmrazovače zakoupené u naší firmy rovněž zajišťujeme záruční i pozáruční servis.

Pro malé a střední kuchyně nabízíme v tomto roce cenově a kapacitně výhodný šokový zchlazovač / zmrazovač  5 x GN 1/1 (model SX5.15). Tento model nyní pořídíte za výhodnou zaváděcí cenu 59.990 Kč bez DPH běžná cena: 80.000 Kč bez DPH).

Detailní informace o výrobku zde: www.profikuchyne.cz/sokovy-zmrazovac/

  • Dedikované servery - Dedikovaný server Praha, Brno
  • Kitchen Aid - Kuchyňský robot Kitchen Aid a kompletní příslušenství. Nyní máme v nabídce novinky KitchenAid - rychlovarná konvice, food processor, tyčový mixér, kuchyňský robot, toustovač, vaflovač, kávovar